UNIK 5000 – en bra tryckmätning

09 juni 2024 Lotta Alberius

editorial

I en värld där industrin ständigt kräver högre precision och anpassningsbara lösningar, har serie UNIK 5000 från Druck revolutionerat marknaden för tryckgivare. Med möjligheten att specificera noggrannhet, utsignal och anslutningstyper, möter UNIK 5000 de mest skiftande behoven inom tryckmätning. Från automation till vetenskapliga forskningsapplikationer, erbjuder denna anpassningsbara teknologi fördelar som tidigare ej var möjliga att uppnå.

Personifierad prestanda och precision

UNIK 5000-serien står ut för sin anpassningsbarhet. Det unika konceptet låter användare välja exakt de specifikationer som krävs för deras specifika tillämpning vilket resulterar i en högre prestandanivå. Beroende på det tillämpade området kan du välja mellan gauge-, absolut- eller difftryck, vilket ger en mätare som är skräddarsydd för just dina behov.

Anpassbarheten sträcker sig vidare till val av noggrannhet. För extremt känsliga användningsområden där minsta avvikelse kan ha stora konsekvenser, kan en hög noggrannhetsnivå väljas. I mer robusta industriella miljöer där en hög noggrannhet inte är lika kritisk, kan en lägre noggrannhetsnivå väljas, vilket kan bidra till kostnadseffektivitet.

Ett enkelt och effektivt konfigurationsverktyg

Att specificera rätt tryckgivare kan vara en komplicerad process, men med Drucks ”Product configuration” -verktyg blir det enkelt och intuitivt. Genom att följa ett steg-för-steg-interface kan användare välja alla viktiga aspekter av sin tryckgivare, inklusive övertryck, absoluttryck eller differenstryck. Webbverktyget omfattar även valmöjligheter för utsignal, elektrisk anslutning, temperaturområde och noggrannhet.

unik5000

Utöver dessa grundläggande val, inkluderar verktyget även avancerade alternativ som kalibrering och Ex-certifikat. Detta är särskilt relevant i miljöer där säkerhet och efterlevnad av standarder är kritiskt, till exempel i olja- och gasindustrin, kemisk produktion och andra riskfyllda tillämpningar.

Framtidssäker och kostnadseffektiv

UNIK 5000-serien har en bättre prestanda och kommer till ett lägre pris jämfört med tidigare modeller. Detta banbrytande prispunkt tillåter företag att investera i högkvalitativa tryckmätverktyg utan att kompromissa med budgeten. Dessutom, genom att enbart betala för de funktioner du behöver, undviks onödiga extra kostnader kopplade till ”one-size-fits-all” lösningar.

För dem som behöver sina tryckgivare snabbt, har företag som Amtele kommit till undsättning genom att lagerhålla de mest populära konfigurationerna. Detma möjliggör snabba leveranser till de som inte har tid att vänta på en specialgjord beställning. Det innebär även att användare kan testa och jämföra olika konfigurationer utan långa väntetider.

Amtele – din partner för tryckmätningslösningar

I sökandet efter den perfekta tryckgivare för ditt projekt, är det värdefullt att ha en pålitlig partner som kan vägleda dig genom urvalsprocessen. Oavsett om du behöver använda det intuitiva webbverktyget ”Product configuration” eller önskar personlig assistans, står Amtele redo att hjälpa till.

Om du söker expertis och support i valet av den rätta tryckgivaren, rekommenderas ett besök på https://amtele.se/engineering/barometers/unik5000-pressure-sensors/ där kunniga medarbetare kan guida dig genom urvalsprocessen. Och om du redan har hittat den perfekta UNIK 5000-konfigurationen, kan Amtele erbjuda rådgivning och snabb leverans av produktionsklara lösningar. Ställ krav på precision och anpassningsförmåga – de besvaras med kvalitet och expertis hos Amtele.

Fler nyheter